Tradycja lokalna jako tworzywo wydarzeń kulturalnych. Święto smażonego sera w Pogorzeli.
Adres wydawnictwa: Pogorzela: Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury; 2014
Sygnatura: 5110
Kategorie wg. formy wydawniczej: Publikacje
69 s., 21 cm, fot. kolor, mapa
Bibliogr.: s. 64
Tradycja lokalna jako tworzywo wydarzeń kulturalnych -
Święto smażonego sera w Pogorzeli / Mariusz Ossowski
Publikacja zawiera cztery rozdziały:
I - opis zakresu pracy, źródeł historycznych oraz metod ich gromadzenia, podstawowe terminy oraz konstrukcje pracy
II - położenie geograficzne Miasta i gminy Pogorzela, jej rys historyczny, a także instytucje i życie kulturalne
III - tradycja lokalna wytwarzania serów (receptury, sprzęty, spożycie) jako przekaz z przeszłości i jako wartość
IV - inicjatorzy święta, przygotowanie oraz przebieg święta
Hasła: region Wielkopolski, Pogorzela, Święto Smażonego Sera
Tradycja lokalna jako tworzywo wydarzeń kulturalnych. Święto smażonego sera w Pogorzeli.
- Przejdź do - strona Poprzednia
- Przejdź do - strona Następna
- Pobierz artykuł w formie pliku Pdf
- Drukuj treść tego artykułu
- Powrót do poprzedniej strony